O poveste de familie !

Iubim tradițiile și satul românesc!

A fost odată ca niciodată o familie de oameni gospdari care munceau pentru a îngriji de familie și a duce o viață cu toate rânduielile. Gospodaria lor avea de la găini, oi, vaci pana la bivoli (drigane, cum li se spune în sat ). Zarzavaturile le cultivau la marginea satului în “tănăroage”, obicei rar întâlnit dar acolo plantau toți oamenii pentru că se spune legumele crescute pe câmp sunt mai gustoase.  Duminica, era lege, toata familia mergea la biserică în costume populare, păstrate și astăzi. Până să se termine slujba, unul dintre ei da fuga acasă să pregătească masa de prânz care era speciala, cu multe bunătați alese.  Din sânul familiei, generațiile au dus mai departe portul popular prin joc și diverse evenimente ca “Fiii satului”, “ Jocul de Crăciun”, “La colindat”, iar gustul bun al bucatelor  care se găsesc în zonă te fac să vrei să revii!

Povestea Casei de Oaspeți “Aer de Munte” a pornit din dorința de a petrece timp în familie și de a împărtași cu voi bucuria lucrurilor simple și de valoare.

Modestia și simplitatea îi caracterizează pe oamenii locului iar oaspeții sunt primiți în comunitate cu bucurie. Aici am combinat autenticul, tradiția și istoria, 3 ingrediente pentru o experiență inedită. Timpul a trecut peste sat și oameni, însă rânduielile vieții la țară au ramas neschimbate.

Casa de oaspeți “Aer de Munte” iți oferă bucuria de a te relaxa într-un hamac la marginea unui lan de grâu în compania ciripitului de păsărele. O experiență în care respiri aerul curat de munte în mijlocul unei vegetații bogate, auzi sursurul râului care trece prin fața porții și poți savura un pahar de vin alături de alte produse tradiționale care iți lasă “gura apă”.

VINO LA SĂVĂSTRENI, să ai o experiență inedită!

 

Obiective Turistice

Țara Făgărașului, una dintre cele mai impresionante depresiuni din Transilvania, este un ținut care poate oferi vacanțe de neuitat prin zestrea naturală, culturală și istorică. Iată ce puteți vizita în zonă, în timpul șederii la noi:

Cetatea Făgăraș

Este considerat al doilea cel mai frumos castel din lume. Vă invităm să descoperiți povestea fascinantă a cetății ocupate de Mihai Viteazu, dar și dovezile istoriei Țării Făgărașului care vă vor purta în vremea medievală.

Mânăstirea Brâncoveanu

Impresionează prin arhitectura, pictura veche dar și prin viața monahală a călugărilor. Fiind considerată una dintre cele mai trainice punți de legatura a tuturor  românilor, de-o parte și de alta a Carpaților este un loc de întărire sufletească  și liniște interioară.

Herghelia de cai Lipițeni

La Sâmbata de Jos, puteți trăi experiența unor spectacole și concursuri sportive ecvestre dar și vizita hipodromul. Eleganța, blândețea și noblețea acestei specii de cai sporesc farmecul locului.

Transfăgărașan

Cel mai uimitor drum considerat de echipa Top Gear din Maria Britanie, oferă un peisaj superb prin crestele montane abrupte, variațiile de altitudine și natură. Este deschis în perioada iulie-octombrie.

Camere și Facilități

Camere

Dispunem de 5 camere cu baie proprie, din care 2 se află la mansardă. Acestea sunt decorate în stilul tradițional care își pune amprenta în toate detaliile si atmosfera locului. Vă așteptăm să vă bucurați de confort, odihnă dar și de distracție.

Loc de luat masa

Livingul spațios este locul unde vă puteți bucura de bunătățurile culinare caracteristice zonei, având acces la bucătărie. De asemenea aveți la dispoziție un sistem audio pentru a vă bucura de muzica preferata și a încinge cele mai faine petreceri.

Beciul

“Beciul” găzduiește vinuri dar și preparate în casă puse la păstrare pentru a fi gustate de pofticioși. De asemenea, este locul perfect pentru a sta la un “pahar de vorbă” cu prietenii.

  Site-ul aerdemunte.ro foloeseste Cookie-uri. Prin navigarea pe acest site intelegem ca sunteti de acord cu legislatia referitoare la Protectia Datelor din Romania. Accept.